Deze snacks zijn perfect voor een meeneem-lunch of als je zin hebt in buiten eten op een zomerse dag. Maak je pita’s, dip en lolly’s thuis en peuzel ervan op je balkon, in je hangmat of lekker op een kleedje in het park.
Voor de pita’s met falafel
1 Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes rondom bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Snijd de sla in dunne reepjes en spoel af. Zorg dat de sla goed droog is, gebruik bijvoorbeeld een slacentrifuge.
3 Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes er met een theelepel uit en snijd in stukjes. Meng met de sla, tomaatjes en ringetjes lente-ui.
4 Rooster het pitabroodje in een broodrooster. Bestrijk de binnenkant van de pita met hummus en vul met de salade en falafelballetjes.
Voor de tortilla chips en avocadodip
1 Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrijk de tortilla met olijfolie, bestrooi met het kruidenzout en snijd in punten. Leg ze op een bakplaat en schuif onder de grill. Bak de tortilla lichtbruin en keer om. Verpak de chips in een papieren zakje.
2 Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een afsluitbaar bakje. Prak de avocado met de citroensap en roomkaas. Breng daarna op smaak met zout, peper en de chilivlokken.
Voor de fruitlolly & kaassnacks
1 Snijd de meloen of mango in 2 stukken, steek aan de prikkers en verpak in een boterhamzakje.
2 Snijd de kaas in repen en verpak in een boterhamzakje.
Voor meer falafel recepten kijk hier.