Tortilla’s, taco’s, burrito’s of wraps. Ze hebben veel gemeen: ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze vullen met alle smaken die je maar bedenkt. Denk aan peulvruchten, gehakt, vis, groente, salsa’s en andere dipsauzen. Of je nu jong bent of oud, iedereen vindt het lekker. Op deze pagina vind je 12 recepten. Eten met je handen verplicht 🙂
Burrito
Een gevulde tortilla uit Mexico, dat is de burrito. Vul hem met bonen, gehakt, vis of andere ingredienten en serveer opgerold. Maak eens deze Breakfest Burrito. Tip: Burritos worden ook vaak na het vullen in de oven gedaan met een laagje kaas erover, zodat het over de tortilla smelt.
Quesadilla
Quesadilla’s zijn als het ware Mexicaanse tosti’s gevuld met kaas, vis of vlees en gedipt in guacomole, salsa of chilisaus.
Dit is wel een hele mooie variant:
– Quesedilla met mosselen
Tortilla
Er bestaan 2 soorten tortilla’s; de Spaanse en de Mexicaanse. De Spaanse tortilla is een in de pan gebakken omelet met aardappel. De Mexicaanse is een soort pannenkoek, gemaakt van tarwebloem, kikkererwten- of maismeel. Tortilla’s kun je niet alleen vullen, snijdt hem eens in reepjes en voeg toe aan je tortilla soep!
Of maak hem een keer met je kinderen.
Taco
Taco’s vul je net als burrito’s met alles dat je maar kunt verzinnen, alleen zijn taco’s knapperig.
Wrap
De wrap is net als de burrito of tortilla gevuld. Perfect om met je handen te eten dus!
Falafelwraps, groenten en salsa
Snacks
Voor een avondje op de bank of een feestje met vrienden en familie mogen snacks niet ontbreken.
Nog lekkerder met huisgemaakte quacomole of perziksalsa! Of strooi over de chips wat geraspte kaas en zet even in de oven, dit noem je nacho’s.
Sauzen & dips
Zonder goeie dip is je Mexicaanse tortilla, burrito, taco of wrap niet compleet. Zelfgemaakt is nog lekkerder! Of probeer eens deze bijzondere dips:
Linzendip
Indiase erwtendip
Bietendip met walnoten & dadels
Hummus met pindakaas
Guacamole
Groene hummus