De tijd van lekker in de zon picknicken is weer aangebroken! Ga op de midden-oosterse tour met deze heerlijke rodebietenfalafel en je dag kan helemaal niet meer stuk. Combineer je falafel met deze lekkere en simpele dipsauzen.
1
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de rode biet, het meel, komijnpoeder, de knoflook, chilivlokken en ½ theelepel zout in een keukenmachine en mix tot een grove puree.
2 Rol met natte handen 16 balletjes van het mengsel, zo groot als walnoten, en laat ze minstens 30 minuten stevig worden in de koelkast.
3 Doe voor de relish de uienringen en plakjes radijs met het citroensap in een kom. Laat 10 minuten trekken om de kleur goed uit te laten komen en de smaak te verzachten.
4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de helft van de falafel in 5 minuten onder af en toe omscheppen rondom knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in de oven terwijl je de tweede portie bakt in de rest van de olie.
5 Serveer de falafel met de relish, het platbrood en wat chiliolie.
Tip Turkse chilivlokken (pul biber), gemaakt van de lokale aleppopeper, zijn te koop op kruidenkaravaan.com. Je kunt ook gewone chilivlokken gebruiken.
Per portie 62 kcal, 2,5 g vet (0,4 g verzadigd), 2,8 g eiwit, 7,6 g koolhydraten, 1,7 g suikers
Voor meer falafel recepten klik hier.