140 nieuwe gerechten van ‘s werelds meest geliefde chef en kookboeken-auteur, vol met de zo geroemde Ottolenghi-smaken en verrassingen, maar nu eenvoudig en door iedereen te bereiden. Dat is Simpel, het nieuwste boek van Yotam Ottolenghi.
Yotam Ottolenghi is volgens velen de man die zelfs broccoli sexy wist te maken. Met zijn bestsellers Plenty, Ottolenghi het kookboek en Jeruzalem wist hij het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in de keuken tot in alle uithoeken van ons land populair te maken. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurant Nopi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Behalve kookboeken schrijft hij ook een wekelijkse, zeer populaire column in The Guardian. Deze maand is zijn nieuwste boek, Simpel, verschenen!
Food and Friends mag je alvast drie recepten geven uit Simpel:
- Courgettesoep met doperwten en basilicum
- Viskoekjes met gerookte vis en pastinaak
- Toast met avocadoboter en tomatensalsa
Smaakt dit naar meer? Bestel hier het boek Simpel van Ottolenghi.