Worteltaartjes

Worteltaartjes

Zijn ze niet om op te eten, deze taartjes met citroenglazuur? De sjablonen voor die gezellige paasfiguren krijg je in een boekje bij je bestelling.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Rooster 50 g pecannoten 6 minuten in de oven. Hak ze daarna grof.

3. Meng 125 g bloem, 60 g suiker, 50 g kokosbloesemsuiker, 1 el kaneel, 3 tl bakpoeder en een snuf zout in een kom.

4. Meng in een andere kom 2 eieren en 160 ml zonnebloemolie. Spatel de droge ingrediënten in een paar etappes door dit mengsel. Meng er daarna 125 g geraspte wortel door en voeg ook de gehakte pecannoten toe.

5. Vet een cupcakevorm in en vul die met het beslag.

6. Zet de worteltaartjes 15-20 minuten in de oven. Zodra een satéprikker schoon uit de taartjes komt, zijn ze gaar.

7. Klop voor het glazuur ondertussen 125 g roomkaas, 40 ml slagroom, 60 g poedersuiker en het sap van ½ citroen tot een gladde massa. Zet het even weg in de koelkast.

8. Laat de taartjes afkoelen en besmeer ze daarna met het glazuur.

9. Knip een gezellig sjabloon uit een stuk karton of stevig papier, leg dat op de worteltaartjes en strooi er kaneel over.

 

Dit recept is afkomstig van Crisp waar je al de ingrediënten van dit recept kan bestellen.

Voor 9 tot 12 taartjes:

Bereidingsduur: 45 minuten

  • 125 g bloem
  • 60 g suiker
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 3 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 125 g geraspte wortel
  • 50 g pecannoten
  • 125 g roomkaas
  • 60 g poedersuiker
  • ½ citroen, geperst
  • 40 ml slagroom

Zelf toevoegen:

  • Zout

Allergie-informatie:
Bevat: Gluten, ei, noten, melk (inclusief lactose)
Kan sporen bevatten van: Soja, gluten, noten, pinda, selderij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek