Vijgenmuffins

Vijgenmuffins

Bereiding

Hmmm, wij zijn dol op vijgen. Bak er – zodra ze te verkrijgen zijn – eens muffins mee. Smullen! 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng boter, karnemelk, ei en vanille. Mix het meel, bakpoeder en de suiker erdoor. Roer de vijgen erdoor en vul 12 muffinvormpjes. 

2. Bestrooi met havermout en bak in 20–25 minuten goudbruin. 

Voor 12 stuks

• 50 g boter, gesmolten en afgekoeld

• 150 ml karnemelk

• 1 ei

• 1 tl vanille-extract

• 220 g zelfrijzend bakmeel

• 1 tl bakpoeder

• 200 g kristalsuiker

• 100 g gedroogde vijgen, gesneden

• 2 el havermout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek