Dit is een echte crowdpleaser. Spinazie met geitenkaas is niet voor niets een klassieke combi. Zorg voor pit met ansjovis en peperbessen. De salsa geeft het een frisse touch.
1. Hak de spinazie grof en leg ⅓ deel in een vergiet. Bestrooi met 1 tl zout. Herhaal met de rest van de spinazie en het zout. Leg er een bord en iets zwaars op en laat een ½ uur goed uitlekken. Spoel de spinazie dan af en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
2. Smelt ⅓ van de boter in een grote pan en smoor de uien 5 minuten. Voeg de bosuitjes en spinazie toe en bak een paar minuten mee. Haal van het vuur en schep in een grote kom. Klop de eieren los en meng deze met de dille door het spinaziemengsel.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de rest van de boter en bestrijk de vellen filodeeg ermee. Leg 5 vellen in een bakvorm van 23 cm en bestrooi met het paneermeel (om het vocht van de spinazie op te vangen).
4. Verdeel de helft van de spinazie over het deeg. Doe de helft van de kaas en ansjovisreepjes over de spinazie en herhaal met de rest. Dek af met 5 vellen ingevet deeg. Strooi de peperbessen erover en schuif de vorm in de oven. Bak in 25 min. gaar.
5. Meng de komkommerblokjes met de kruiden en de olie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa bij de spinazietaart
Credits fotografie: Saskia van Osnabrugge; recepten: en foodstyling Ingmar Niezen