Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood- fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!
1. Weeg en meet alles nauwkeurig af en zet het netjes klaar. Verhit een wafelijzer voor (zie tip).
2. Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.
3. Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.
4. Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
5. Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!
TIP
Vet het wafelijzer goed in met bakspray of een beetje olie, anders blijven de wafels plakken.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Falafelwafel
Rode-bietensalade
Extra nodig