Sinaasappel-chocolade-pecan fudge

Sinaasappel-chocolade-pecan fudge

Een sexy dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze rijke fudge is om je vingers bij af te likken. Van de combinatie van sinaasappel, pecannoten en chocolade krijgt iedereen het warm!

Bereiding

1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de pecannoten toe en rooster ze al roerend tot ze licht beginnen te bruinen. Zet het vuur uit, voeg de agavesiroop en fleur de sel toe en roer goed. Laat de pecannoten op een stukje bakpapier afkoelen.

2. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.

3. Voeg de pecannoten en de rest van de ingrediënten toe en meng goed. 4. Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier en schep daar het mengsel in. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de fudge daarna in circa 16 blokjes.

Voor circa 15 stuks

Bereidingstijd 10 minuten + 1 uur koelen

Nodig: rechthoekige bakvorm of ovenschaal van circa 12×25 cm

  • 100g pecannoten, grof gehakt
  • 2 tl agavesiroop
  • 1 tl fleur de sel
  • 200 g pure chocolade, in blokjes
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 150 g gecondenseerde kokosmelk

TIP Eet je geen noten? Dan kun je de pecannoten vervangen door pitten of zaden, zoals pompoenpitten. Experimenteer ook eens met andere (gedroogde) vruchten, zoals candied yuzu (toko).


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten