Rabarberlimonade

Rabarberlimonade

Zien ze er niet feestelijk uit, deze glaasjes met rabarberlimonade? Super voor op een feestje of als fruitige dorstlesser. 

Bereiding



1. Doe de rabarber met 75 ml water in een pan op laag vuur. Kook zachtjes tot het sap uit de rabarber vrijkomt en zet dan het vuur wat hoger. Blijf koken tot de rabarber zacht is.

2. Bekleed een kom met een schone kaasdoek en stort de rabarber erin. Bind de hoeken samen, hang boven de kom en wacht een paar uur, tot het sap eruit is gelekt.

3. Voeg per liter sap 750 g suiker en 75 ml citroensap toe. Schenk het mengsel in een pan, zet op middelhoog vuur en roer om de suiker op te lossen.

4. Zet het vuur uit voor het gaat koken. Giet in gesteriliseerde flessen en draai ze dicht. Serveer 1 deel limonade met 3 delen (bubbel)water.

1 liter

• 1,5 kg rabarber, grof gesneden

• fijne kristalsuiker

• citroensap


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine