Dit supertoetje kun je ’s middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.
1 Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de in blokjes gesneden koude boter en de suiker in een kom.
2 Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en het water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal.
4 Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen. Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.
Fotografie Marcel van Driel
Recept Manja Visser
8 personen
• 1 kg rabarber
• 100 g suiker
• 1 kaneelstokje
• 2 dl water
Kruimeldeeg
• 100 g bloem
• 100 g koude boter
• 100 g rietsuiker