Quiche met pompoen en zoete aardappel

Quiche met pompoen en zoete aardappel

Pompoen en zoete aardappel zijn dikke vrienden. Niet alleen qua kleur hebben ze veel van elkaar weg, maar ook in de zoete smaak hebben ze wel wat gemeen. Dat ze toch samen in deze quiches zitten, is niet zomaar: ze versterken elkaar en geven je verschillende vitaminen. Het beste van twee werelden dus, gecombineerd in deze schattige quiches!

Bereiding

Van tevoren

1. Maak de gefonceerde quiches of haal de voorbereide quiches uit de vriezer.

2. Maak een van de quichesauzen.

Quiche met pompoen en zoete aardappel

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Schil de flespompoen en de zoete aardappels en snijd ze in stukjes van 1,5 × 1,5 cm.

3.  Snijd de rode ui in ringen.

4. Doe de olijfolie in een ovenschaal met de stukjes pompoen, zoete aardappel, rode ui en knoflook. Bestrooi met zout en versgemalen peper en rooster de groenten ongeveer 30 minuten.

5. Breng op smaak met kaneel en nootmuskaat.

6. Breek de kastanjes in stukjes, hak de hazelnoten fijn en meng ze door de groenten.

7. Vul de quiches met de groenten en giet de quichesaus tot 5 mm onder de rand, want het deeg zakt tijdens het bakken een beetje. Bak ze in ongeveer 40 minuten gaar. Ze zijn gaar als het deeg aan de onderkant niet meer rauw is. Als je de quiches niet meteen wilt eten en pas later wilt opwarmen, bak ze dan niet te lang, aangezien ze bij het opwarmen weer in de oven gaan en anders erg droog worden. Als je een grotere quiche maakt, moet je hem ongeveer een uur bakken tot de onderkant gaar is. Mocht de quiche tijdens het bakken te hard gaan aan de bovenkant, bak dan verder op 150 of 160 °C.

8. Laat de quiches afkoelen en haal de ringen eraf.

  • 350 g flespompoen
  • 250 g zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 30 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in de schil zout
  • versgemalen peper
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • 10 tamme kastanjes, gekookt
  • 20 hazelnoten,  met schil

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine