Ziet deze taart er niet uit als een feestje? Ga genieten van laagjes gebakken ei, spinazie en een tomatensalsa. Serveer hem op een Hollands bordje met een rood-wit-blauw-vlaggetje erin en hij is geknipt voor Koningsdag!
1. Was de spinazie en bak even aan in 1 el olijfolie met de knoflook. Laat uitlekken en afkoelen. Zet apart.
2. Stoof de wortel met komijn, zout en peper in wat olijfolie net gaar. Laat ook uitlekken en zet apart.
3. Stoof de paprika in 1 el olijfolie gaar. Voeg tijdens de laatste 5 minuten de tomaatjes toe. Bestrooi met zout en peper. Doe in een kom en zet apart.
4. Stoof de ui zachtjes gaar in wat olijfolie met tijm en zout en peper, zonder te laten verkleuren.
5. Klop alle eieren in een grote kom los. Voeg royaal zout en peper toe. Verdeel het eimengsel over 5 kommen. Voeg aan elke kom 1 soort groentevulling toe, waarbij je de wortelen twee keer gebruikt. Je hebt dan 1 ei-ui, 1 ei-tomaat-paprika, 1 ei-spinazie en 2 ei-wortel. Voeg aan de ei-ui de gruyère toe.
6. Neem een koekenpan met dezelfde diameter als een hoge ovenschaal. Bak van de inhoud van elke kom een omelet, houd de bovenkant een beetje zacht. Laat de omeletten in de ovenschaal glijden. Begin en eindig met een wortelomelet. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 ˚C.
7. Maak intussen een heel simpel tomatensausje: fruit het uitje met een teen knoflook in wat olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat 10 min. samen sudderen. Voeg een heel klein beetje suiker, een snuf zout, peper en chilipeper toe. Scheur een klein bosje basilicum grof en doe op het laatste moment bij de saus.
8. Haal de vorm uit de oven, stort hem ondersteboven met een bord erop. Snijd er punten uit en serveer met de koude of warme tomatensaus.