Provençaalse groenteschotel

Provençaalse groenteschotel

Bereiding

Is het geen plaatje, deze groenteschotel? Het lijkt een ingewikkeld recept, maar geef het een kans. Je zult versteld staan van het resultaat!

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak in een pan de uien, knoflook en tijm ongeveer 10 minuten in 2 eetlepels olie zacht en net goudbruin.

2 Snijd intussen de aubergine en courgette in de breedte in 2 mm dikke plakken. Gebruik een mandoline of het brede mes van een blokrasp, als je die hebt. Snijd de tomaten in 3 mm dikke plakken. Doe de gebakken uien, knoflook en tijm in de ovenschaal en leg er een paar plakjes groenten op, zodat er een recht oppervlak ontstaat.

3 Schik de overige plakjes er in afwisselende kleuren in een ronde vorm op. Besprenkel het gerecht met de resterende olie en bestrooi het met zout.

4 Bak het 35-40 minuten in de oven, of tot de groenten zacht en vanboven goudbruin zijn.

Tip Rachel eet dit gerecht graag met kaas op toast of op een gepofte aardappel.

Tip Deze schotel kun je één dag van tevoren maken en op kamertemperatuur eten, of warm hem 20-30 minuten op in een oven van 160 °C.

Voor 4-6 personen

– 4 rode uien, gepeld en in dunne ringen

– 4 teentjes knoflook, gepeld en geperst

– 4 takjes verse tijm

– 4 el olijfolie

– 1 aubergine (ca. 250 g)

– 1 courgette (ca. 160 g)

– 5 stevige tomaten (pruimtomaten zijn heel geschikt)

snufje zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine