Bananenbrood kennen we inmiddels allemaal. Maar wist je dat je van pompoen net zo’n lekker brood maakt? Verwacht een smeuïge en zoete cake met een kaneelcrumble bovenop.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng in een kommetje het lijnzaad met 6 eetlepels water. Zet aan de kant tot er een gel ontstaat.
3. Meng 150 gram amandelmeel en het havermeel in een kom. Voeg het zout, bakpoeder en ½ theelepel baking soda toe. Roer de speculaaskruiden erdoor.
4. Kook de pompoenstukjes in een klein laagje water met de deksel op de pan in 8 minuten zacht en gaar. Giet af en pureer de pompoen in de blender.
5. Voeg 100 gram kokosolie en de dadels toe aan de pompoen. Mix in de blender tot een gladde puree.
6. Roer de pompoenpuree samen met de yoghurt en het lijnzaadpapje door het meel.
7. Meng in een apart kommetje 1 theelepel baking soda met het appelciderazijn zodat het gaat schuimen. Roer voorzichtig door het beslag.