Deze lichte, krokante, kruidige crackertjes worden veel gegeten in India. Je kunt er perfect mee dippen en het is ook een feest om ze te maken.
1.Verwarm de oven voor tot 100 °C. Meng alle droge ingrediënten en voeg beetje bij beetje het water toe. Let op dat het niet een plakkerige deegbal wordt. Het vocht moet straks helemaal verdampen, dus voeg zo min mogelijk toe.
2. Verdeel het deeg in 10 à 15 balletjes en rol plat in een beetje olie. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat circa 60 minuten in de voorverwarmde oven drogen.
3.De papadums moeten helemaal droog zijn, omdat je ze dan – droog en donker – voor lange tijd kunt bewaren. Als het niet lukt om alle papadums tegelijk te drogen, doe het dan in 2 keer.
4. Bak de papadums in een laagje olie in de pan, maar je kunt ze ook frituren. Ze worden dan echt een stuk groter en luchtiger.
Linzenmeel: Het glutenvrije linzenmeel is gemaakt van rode linzen die zijn gedroogd en gemalen. Rode linzen zijn rijk aan eiwitten en vol van smaak.