Deze ontbijtrepen smaken geweldig. Ze zijn bovendien supermakkelijk te maken. Banaan is hier het magische ingrediënt: hij voegt lekker veel natuurlijke zoetheid toe en houdt alle ingrediënten bij elkaar.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Doe de bananen, pindakaas, amandeldrink en ahornsiroop in een grote kom en roer alles goed door.
3. Voeg de havervlokken, bakpoeder, kaneel, het amandelmeel en de zonnebloempitten toe.
4. Meng alles goed.
5. Voeg het fruit toe en schep alles voorzichtig (!) om.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover; druk het in de hoekjes goed aan. Strooi er nog wat fruit, noten en zaden over en druk ze voorzichtig in het mengsel.
7. Zet het geheel circa 20 minuten in de oven.
8. Laat de ontbijt repen iets afkoelen voordat je ze opeet – als je zolang kunt wachten!
Nikki’s tip
In plaats van vers fruit kun je ook kiezen voor (ontdooid) diepvries- of gedroogd fruit.