Deze spiesjes met mozzarella, peer en rozemarijn zien er ontzettend feestelijk uit en zijn heel makkelijk om zelf te maken. Serveer ze als anti pasti of amuse. Wedden dat het niet bij eentje blijft?
1. Maak spiesjes van de rozemarijn door de naaldjes eraf te rissen – laat ze op de bovenste paar centimeter zitten. Hak de naaldjes van 1 takje fijn en doe ze in een grote kom met de peren, mozzarella, ciabatta, pancetta, knoflook, citroenraspsel en -sap, de olie en wat zout en peper. Meng goed.
2. Laat 5–10 minuten marineren. Rijg de stukjes aan de rozemarijnspiesjes in de volgorde peer, mozzarella, brood. Wikkel de pancetta zorgvuldig om de mozzarella; het brood en de peer beschermen de kaas tegen de hitte. Zet de grill ondertussen op de hoogste stand.
3. Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze 5–6 minuten; keer ze halverwege om. De pancetta wordt krokant en de mozzarella lekker smeuïg. Serveer met wat druppeltjes citroensap.