Maisbrood met cheddar

Maisbrood met cheddar

Elizabeth Lopez: ‘Mijn moeder is kok van beroep, zij kan veel lekkers koken maar van haar zoete kookkunst kan ik me vooral het maisbrood herinneren. Nu wij zo ver van elkaar wonen heb ik haar recept overgenomen en eten wij maisbrood als bijgerecht bij de BBQ.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Doe de bloem, het maismeel, de suiker, het zout en de bakpoeder in een kom. Meng alles met een garde. Voeg daarna de uitgelekte maiskorrels, cheddar, eieren, melk, het vanille-extract en de 90 gram gesmolten boter toe. Meng alles met de garde.

3. Verhit de gietijzeren pan tot deze goed heet is. Smelt de 20 gram boter in de pan en schep het maisbeslag in de pan. Zet het vuur uit. Zet de pan in het midden van de oven en bak het maisbrood in circa 25 minuten goudbruin. Serveer warm met extra boter en honing.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 1 brood

  • 60 g bloem
  • 110 g maismeel
  • 2 el kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 g maiskorrels
  • 60 g geraspte cheddar
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl vanille-extract
  • 90 g boter, gesmolten + 20 g op kamertemperatuur + extra om te serveren
  • honing om te serveren

Bakgerei

  • Garde
  • Gietijzeren pan van 16 cm doorsnee

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten