Koekrepen met amandelen en zomerfruit

Koekrepen met amandelen en zomerfruit

Koekrepen met een geheim ingrediënt: witte bonen! Laat de sceptici het maar niet horen…

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken. Rasp de bittere amandelen fijn. Ontpit de dadels.

2. Mix alle reepingrediënten, behalve de bessen, in een foodprocessor tot een mooi glad beslag. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier, giet het beslag erin en strooi de bessen erover. Bak het geheel 75-90 minuten in het midden van de oven, of tot het stevig aanvoelt en een dun goudbruin korstje heeft.

3. Laat de reep afkoelen en snijd hem in vierkantjes. Garneer met meer vers zomerfruit en wat citroenmelisse. Sprenkel tot slot de vanillesaus erover.

Voor 12 vierkantjes

Repen

  • 1 blik witte bonen (uitgelekt ca. 230 g)
  • 5 bittere amandelen of 3 druppels amandelextract
  • 12 verse dadels
  • 1½ tl bakpoeder
  • 60 g amandelboter
  • 125 ml plantaardige drink
  • 50 g havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zeezout
  • 25 g verse of bevroren blauwe bessen of frambozen

Serveer met

  • vers zomerfruit
  • verse citroenmelisse
  • vanillesaus

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek