Kersen clafoutis

Kersen clafoutis

Dit traditionele Franse dessert komt oorspronkelijk uit de regio Limousin; de naam is afkomstig uit het regionaledialect en betekent ‘vullen’. Matt Preston: ”Graag wil ik je nog laten weten dat een clafoutis alleen met kersen gemaakt kan worden en dat dit dessert flaugnarde heet als je ander fruit gebruikt. Onthoud dit voor het geval een van je vrienden je ooit een kweepeer of abrikozenclafoutis aan wil bieden. Het is een mooi leermoment voor je vrienden en maakt jou tot een culinaire wijsneus.”

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ronde, ondiepe bakvorm van 23 cm flink in met boter.
 
2. Vermeng melk, suiker, eieren, vanille-extract, zout en bloem in de kom van de keukenmachine en pulseer kort. Schenk de gesmolten boter erbij en pulseer tot een beslag ontstaat.
 
3. Verdeel de kersen over de bodem van de bakvorm. Schenk het beslag erover en bak de clafoutis 10 minuten.
 
4. Zet de oven dan op 175 °C en verdeel de gehakte boter over de bovenkant van de clafoutis. Zet deze nog 25-30 minuten in de oven, tot het beslag helemaal gaar is.
 
Serveer de clafoutis warm, bestoven met poedersuiker.

Dit recept komt uit het boek ‘De Perfecte Preston’ van Matt Preston (€24,99, Kosmos Uitgevers)

6-8 personen

  • 200 ml melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • snufje zout
  • 80 g bloem
  • 70 g boter, gesmolten
  • 400 g kersen, ontpit
  • 40 g boter, grof gehakt
  • poedersuiker, voor het bestuiven


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek