Zo gepiept, deze hartige taart met worst, broccoli en tomaat. De balsamico, chilivlokken en parmezaan maken dit makkelijke gerecht helemaal af. Ideaal voor als je voor een groep kookt! Serveer met een frisse groene salade.
1. Verwarm de oven op 200 ºC.
2. Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Kerf rondom een inkeping op 2 cm van de rand en bak het deeg in 20 min. goudgeel.
3. Fruit dan de ui (in ringen), venkel, knoflook en het venkelzaad 10 min. Zet apart.
4. Knijp het worstvlees uit de velletjes en draai er balletjes van. Bak ze 5 minuten in de overgebleven olie.
5. Blancheer de broccoli 2 minuten.
6. Verdeel het venkelmengsel over het deeg, strooi de geraspte parmezaan erover en leg er de worstballetjes en broccoli op. Haal de tomaatjes door de balsamico en leg ze op de taart; bestrooi met de chilivlokken. Bak de taart nog 20 minuten in de oven.
7. Serveer met de parmezaan; druppel er extra olijfolie en balsamico over.
4–6 PERSONEN
2 el bloem
• 500 g bladerdeeg op rol
• 2 el olijfolie
• 1 ui
• 1 venkelknol, kern verwijderd, in plakjes
• 3 tenen knoflook, gehakt
• 1 tl venkelzaad
• 6 varkensworstjes
• 250 g broccoli, gesneden
• 100 g parmezaan, de helft geraspt, de helft geschaafd
• 200 g kerstomaten, gehalveerd
• 1 el balsamicoazijn, plus extra
• snufje chilivlokken