Hartige eimuffins met bacon

Hartige eimuffins met bacon

Deze eimuffins zijn lekker als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. De eimuffins zijn ook heerlijk als ze koud zijn, perfect dus voor onderweg of voor op het werk! Mocht je niet zo van champignons houden, dan kun je die altijd vervangen door een ander soort koolhydraatarme groente. Wat dacht je van paprika, ui of prei?

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Snijd de champignons in dunne plakjes.

3. Snijd de bacon (indien nodig) in lange plakken. Vet twee holtes van de muffinvorm in, doe er een plakje bacon in en maak er een soort kommetje van.

4. Hak de spinazie fijn en verdeel die samen met de champignons en de geraspte kaas over de holtes.

5. Breek een ei in elke holte en breng op smaak met zout en peper.

6. Bak de eimuffins in ongeveer 17 minuten in de oven, totdat het eiwit stevig is. Serveer warm en garneer eventueel met wat fijngesneden bieslook.

Credits Shutterstock

Voor 2 porties

Bereidingstijd: 15 minuten; Oventijd: 17 minuten

Koolhydraten: 1,3 gram per stuk

  • 2 a 3 champignons
  • 2 plakken bacon
  • een handjevol spinazie
  • een handjevol geraspte kaas
  • 2 eieren
  • zout en peper

Optioneel

  • twee strengen verse bieslook

Ook nodig

  • muffinvorm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek