Aardbeien hartjes lolly met chocolade

Aardbeien hartjes lolly met chocolade

Op Valentijnsdag verwennen we de mensen waar we veel van houden. Zoals papa, mama, je broers, zussen, opa, oma, je BFF of iemand op wie je misschien (stiekem) verliefd bent. En hoe kun je iemand beter verrassen dan met iets liefs en iets lekkers? Deze hartjes op een stokje zijn superlekker en zien er geweldig uit. Van de aardbeien maak je mooie hartjes. Daarna doop je de hartjes in de chocolade en strooi je er nog kleine suikerhartjes over: hartjes op hartjes +. Als de chocola helemaal hard is geworden kun je er een leuk klein boeketje van maken en er iemand heel blij mee maken. Ik hou van jou!

Bereiding

1. Pluk de kroontjes van de aardbeien en snijd er hartjes van.

2. Hak de twee soorten chocolade in kleine stukjes, maar houd ze apart van elkaar.

3. Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en hang die kom in een pan met een laag water. Zet de pan en de kom op het vuur en breng het water aan de kook. Zorg dat de kom het water niet raakt en dat er geen water bij de chocolade kan komen, want dan smelt hij niet mooi en wordt hij korrelig (en dan kun je hem weggooien, of opeten ;-)). Laat de chocolade al roerend smelten. Haal de pan en de kom van het vuur als de chocolade gesmolten is. Doe precies hetzelfde met de roze chocolade in een andere kom.

4. Rijg de aardbeien aan de satéprikkers.

5. Giet de twee soorten chocolade zigzaggend over de aardbeien. Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier en leg de hartjes erop.

6. Bestrooi de harten met de suikerhartjes.

7. Zet ze als je klaar bent 30 min. in de koelkast om de chocolade te laten stollen.

Voor 10 stuks

Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten wachttijd

  • 10 grote aardbeien
  • 75g witte chocola
  • 75g roze chocolade (bijv. Hands off My Chocolate, of witte chocolade met een klein beetje roze kleurstof)
  • 1-2 el kleine suikerhartjes
  • 10 lollystokjes of satéprikkers
  • Bakpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek