1 Verhit een scheut olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rozemarijn, salie en 1 theelepel gedroogde oregano toe en laat alles vervolgens in 10 minuten zacht, maar niet bruin worden.
2 Giet de wijn erbij en wacht tot hij is opgenomen. Doe de kikkererwten (met het vocht uit het blik), linzen, tomaten en 2 laurierblaadjes erbij. Vul een van de tomatenblikken met water en giet het erbij in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe, breng het geheel aan de kook en laat afgedekt 1 uur zachtjes stoven tot je een dikke, lekkere ragout hebt. Haal voor het serveren de laurier eruit.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C en breng een grote pan gezouten water aan de kook. Leg de plakken aubergine op een bakplaat, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan. Kook de aardappels 3-4 minuten in de pan water. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
4 Doe de aardappels in een ovenschaal (ca. 26 x 33 cm). Bestrooi met een beetje zout en peper, bedruppel met olie en bestrooi met 1 theelepel oregano. Schep alles om zodat de aardappels aan alle kanten zijn besmeerd.
5 Veeg met wat keukenpapier het zout van de aubergine en verdeel de plakken over bakplaten. Bedruppel ze met olie en bestrooi ze met zout en peper en de overgebleven oregano.
6 Bak de aardappels en aubergines 30-40 minuten in de oven. Keer ze halverwege.
7 Verwarm de melk met de overgebleven laurier en de peperkorrels in een middelgrote pan. Hij mag niet koken. Zeef de melk.
8 Veeg de pan schoon en zet hem op het vuur. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel 1 minuut bakken, tot het dik maar niet verkleurd is. Klop er een beetje melk door en voeg dan alle melk toe terwijl je blijft kloppen. Verwarm de bechamelsaus, terwijl je blijft kloppen, tot hij dik is en een laagje vormt op een lepel. Laat hem iets afkoelen.
9 Als de aardappels, aubergine en ragout klaar zijn, kun je de moussaka maken. Verdeel de helft van de ragout over de aardappels en bedek met een laag aubergine (ongeveer de helft). Herhaal met de overgebleven ragout en aubergine.
10 Klop de eidooiers door de bechamelsaus en giet hem gelijkmatig over de schotel. Verkruimel de feta en rasp de pecorino boven de schotel. Druppel er wat olie over en bak de moussaka 35-40 minuten. Laat de schotel 30 minuten afkoelen voor je hem serveert. Dat is het lekkerste.