Deze taart is bijna, maar nèt niet, te mooi om op te eten! Gebruik het liefst kleine aardbeien; laat de kroontjes zitten aan de exemplaren die je ter versiering gebruikt. Je kunt natuurlijk ook voor ander fruit kiezen.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ondiep bakblik van ca. 30 x 20 cm met losse bodem in. Meng het meel, de kokos en de suiker in een grote kom. Roer de gesmolten boter erdoor en mix tot je een kruimelig deeg hebt. Druk het in het bakblik en duw de randen en hoeken goed aan. Bak de taartbodem 15 minuten. Neem hem uit de oven en laat afkoelen.
2 Bereid ondertussen de vulling. Klop het kokos, de suiker, eiwitten en het rozenwater door elkaar in een kom.
3 Strooi de meeste aardbeien over de gebakken taartbodem. Schep lepels van de vulling op de aardbeien en strijk de vulling uit; duw het mengsel goed aan rondom de aardbeien. Laat een paar aardbeien deels boven het oppervlak uit steken. Bak de taart ongeveer 20 minuten, of tot de pieken op de vulling diep goudkleurig zijn. Laat de taart afkoelen en gebruik de gehakte pistachenoten en de bewaarde aardbeien ter versiering.
Per portie 334 kcal, 21,6 g vet (14,8 g verzadigd), 5,4 g eiwit, 27,4 g koolhydraten, 18 g suikers