Frittata met broccoli & erwten

Frittata met broccoli & erwten

Voor de luchtigste frittata kruid je de eieren pas vlak voor het bakken. Als je dat eerder doet, krijg je een vloeibaar waterig mensel. Voeg verse groente toe als broccoli, waterkers en doperwten.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Verhit 1 eetlepel olie in een middelgrote ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de lente-ui en knoflook zacht, doe ze in een kom en roer de eieren, waterkers, doperwten, tomaten en kruiden erdoor.

3. Verhit de overige olie, giet het eimengsel erin en verdeel de kaas erover. Laat 8 min. bakken op laag vuur en zet de pan nog 20 min.in de oven tot het ei net is gestold.

4. Laat het een paar minuten rusten, snijd het in punten en serveer.

Voor 2-4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 100 g lente-ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 9 eieren, losgeklopt
  • 75 g waterkers, gehakt
  • 75 g broccoliroosjes
  • 75 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 10 zongedroogde tomaten, gehakt
  • handvol dille en peterselie, gehakt
  • 100 g gorgonzola

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine