Filodeegtaart met lente-ui en sriracha

Filodeegtaart met lente-ui en sriracha

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken en ziet er ook nog eens fantastisch uit met zijn spiralen van knapperig, boterig filodeeg en een vulling van ei, lente-ui en gerookte-paprikapoeder. Een scheutje sriracha maakt het geheel af. Het is net een punt hartige taart, maar mooier en veel minder werk.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C; gasstand 7) en neem een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee.

2. Bestrijk een vel filodeeg royaal met de gesmolten boter en rol het in de lengte op. Rol deze rol spiraalvormig op en begin in het midden van de bakvorm.

3. Herhaal met een tweede vel filodeeg: bestrijk het, rol het op en leg hem rondom de eerste spiraal in de vorm. Doe dit met alle vellen filodeeg. De opgerolde deegspiralen moeten de schaal helemaal vullen.

4. Bak het deeg in 10 minuten knapperig en goudbruin.

5. Bereid ondertussen de vulling: meng de eieren, lente-ui, koriander, het paprikapoeder en zout.

6. Schenk dit mengsel over het gebakken filodeeg. Druppel er naar smaak sriracha over en bak het geheel nog 13-15 minuten. Haal de gevulde taart uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen. Snijd de taart dan in punten.

Voor 4 personen

  • 270 g filodeeg (1 pak à 7 plakken)
  • 125 g boter, gesmolten
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 lente-uien, in dunne ringetjes
  • kleine handvol verse koriander, fijngehakt
  • 2 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 tl zout
  • sriracha

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek