‘Deze cupcakes zijn een echte herfsttreat. Je eet ze rauw – je hoeft ze dus niet te bakken’, vertelt Rens Kroes.
1. Mix de ingrediënten voor de onderste laag in de keukenmachine fijn. Doe het mengsel in cupcakevormpjes en druk het goed aan.
2. Spoel de keukenmachine schoon. Mix dan alle ingrediënten voor de middelste laag fijn. De substantie moet een zachte pasta worden.
3. Schep de pasta op de onderste laag. Verhit voor de bovenste laag de kokosolie in een pannetje om hem vloeibaar te maken en voeg het cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker toe. Roer het geheel goed door.
4. Giet het zachte mengsel op de middelste laag. Zet de cakejes in de vriezer om ze stevig te laten worden. Haal ze er na een uur weer uit en eet ze gelijk op. Smullen maar!
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst Rens Kroes, recepten Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergenen]