Crunchy ham-kaasbuns

Crunchy ham-kaasbuns

We kennen allemaal wel de superlekkere, zoete kaneelbuns. Maar minstens zo lekker zijn deze hartige buns, die je in een 30 minuten hupsakee uit de oven haalt. Met alleen Appenzeller®-kaas of ook met de toevoeging van ham – de keuze is helemaal aan jou. Wat we niet weg zouden laten zijn de zaadjes, die maken deze buns helemaal af.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor 200 °C.

2. Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier voor je uit. Leg de brede kant horizontaal voor je en snijd met een pizzasnijder in 8 gelijke banen. Smeer ze met een bakkwastje in met het ei en beleg de strookjes deeg met de plakjes Appenzeller®, ham en tijm.

3. Rol de bladerdeegplakken op en smeer het uiteinde en de buitenkant van het deeg in met het losgeklopte ei. Rol het deeg door de zaden of bestrooi ze ermee.

4. Leg het bakpapier met daarop de buns op een bakplaat. Bestrooi met ze met de geraspte Appenzeller®. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar en krokant.

5. Serveer de ham-kaasbuns samen met de groene sla en besprenkel de buns met de groene tabasco.

Appenzeller®
We zijn dol op Zwitserse kazen en daar hoort deze Appenzeller® ook zeker bij. De kruidige kaas wordt op basis van rauwe melk volgens traditioneel recept bereid in het Appenzeller®-land in het noordoosten van Zwitserland. Klinkt als een sprookje, en zoals die verhalen altijd eindigen is het met deze Appenzeller® ook: één en al goeds!

 

Bereiding: 30 minuten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt met wat water
  • 150 g Appenzeller®, in blokjes
  • 50 g Appenzeller®, geraspt
  • 200 g ham, in plakjes, fijngesneden
  • blaadjes van 6 takjes tijm
  • 4 el zadenmix
  • 4 el sesamzaad (zwart en geroosterd wit gemengd)
  • sla, om te garneren
  • groene tabasco, voor erbij

Tools

  • pizzasnijder
  • bakkwastje
  • bakplaat

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek