Crumble met vruchten en gember

Crumble met vruchten en gember

De warme gember en het friszoete fruit geven een geweldige smaak aan deze crumble. Een heerlijk toetje, ook voor kinderen! Serveer met een bolletje vanille ijs.

Bereiding



1 Zorg voor een middelhete (hout)oven (180ºC). Doe al het fruit, het sinaasappelraspsel en -sap plus de citroenverbena met 50 gram suiker in een braadslee. Zet ‘m voor in de oven en wacht circa 20 minuten tot een stroop ontstaat.

2 Maak de crumble (kan ook in een keukenmachine). Wrijf de bloem door de boter tot fijn ‘broodkruim’. Roer de havermout, de rest van de suiker en de gember erdoor.

3 Strooi de topping over het vruchtenmengsel en bak de crumble 40–45 minuten tot het fruit bubbelt en de bovenkant goudbruin is.

Recept Jamie Oliver
Fotografie David Loftus


 

6 personen

• 1 kg perziken, nectarines en pruimen, ontpit en in grote stukken gesneden

• 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd

• 150 g zachte bruine suiker

• schil en sap van 1 sinaasappel

• eventueel 4 takjes citroenverbena

• 100 g bloem

• 100 g koude boter

• 100 g havermout

• 3 stukjes stemgember, fijngesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet