Dit gerecht maak je met kant en klare crepes, maar je kunt ze natuurlijk ook eerst zelf bakken. Hetzelfde geldt voor de lemoncurd in dit recept, ook daar hebben wij een eigen recept voor.
1 Voor de gekonfijte citroen: doe de suiker in een pan met 200 ml koud water en verhit het mengsel tot de suiker oplost. Voeg de schijfjes citroen en de citroenessence toe, bedek het oppervlak met bakpapier, draai het vuur laag en laat het geheel 30 min. zachtjes koken, of tot de citroenschijfjes bijna doorzichtig zijn. Neem de pan van het vuur, laat afkoelen en doe de schijfjes over op een rooster.
2 Doe 200 ml kokend water in een grote steelpan, strooi het gelatinepoeder erin en klop tot het poeder is opgelost. Voeg de lemon curd toe en roer enkele minuten. Neem dan de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
3 Bekleed een springvorm (ø 240 cm) met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen. Leg 1 crêpe op de bodem van de vorm en bestrijk die met 2 eetlepels van het curdmengsel. Blijf laagjes crêpes en curd maken tot de crêpes zijn opgebruikt (eindig met een crêpe). Trek de overhangende folie over de taart en laat hem een nachtje in de koelkast staan, of tot de taart stevig is.
4 Neem de taart uit de vorm. Leg de schijfjes citroen erop en sprenkel er wat van de siroop over. Bestrooi de taart met de citroenrasp en geef er een schep crème fraîche bij.
Per portie 368 kcal, 11,1 g vet (3,9 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 63,0 g koolhydraten, 43,4 g suikers