Lemoncurd smaakt met bijna alles goed. Wij smeren het graag op een beschuitje of scone, of roeren het door de yoghurt voor een friszure citroensmaak.
1. Doe het sap en de schil van de 4 citroenen samen met de suiker en boter in een steelpan met dikke bodem. Zet op een laag tot middelmatig vuur totdat de boter is gesmolten en roer af en toe door met een garde.
2. Klop de 4 eieren met de hand in een aparte kom en giet het vervolgens al roerend bij het citroen- boter mengsel. Breng het geheel gedurende tien minuten voorzichtig aan de kook op een zacht vuurtje. Pas op dat je het vuur niet te hoog zet anders stolt het ei. Roer het regelmatig door totdat het mengsel dik wordt.
voor 1 potje lemon curd
– 4 biologische citroenen
– 225 g suiker
– 125 g ongezouten boter
– 4 eieren
– steelpan met dikke bodem
– (jam)pot met deksel