Courgettecake

Courgettecake

Een heerlijk recept voor courgettecake – tadaaa, hier heb je hem! Courgette gebruik je meestal in hartige gerechten, maar de smaak ervan komt ook goed uit in deze zoete cake. Als vervanger voor een eitje gebruiken we hier appelmoes, die heeft ongeveer dezelfde werking. Waarom we een ei-vervanger gebruiken? Dit courgettecake-recept is helemaal vegan! Voor iedereen dus.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm in met olie en bestrooi licht met bloem.

2.Meng de tarwebloem en hetvolkorenmeel, lijnzaad, zout, zuiveringszout, kaneel en het bakpoeder in een kom. Meng de appelmoes, rietsuiker, basterdsuiker, zonnebloemolie en het vanilleextract in een andere kom tot ze  goed gemengd zijn. Voeg het meelmengsel en de geraspte courgette toe aan de kom met  het appelmoesmengsel en meng  alles goed tot een mooi beslag.

3.Giet dit in de bakvorm en bak het in de voorverwarmde oven in ongeveer 75 minuten goudbruin of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt. Laat de cake afkoelen in de bakvorm voordat je hem verder laat afkoelen op een rooster.

Credits Fotografie Harold Pereira recepten Menno de koning

Voor 1 cake

  • 200 g tarwebloem
  • 175 g volkorenmeel
  • 35 g lijnzaad, gebroken
  • 1 tl zout
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl bakpoeder
  • 225 g appelmoes (liefst ongezoet)
  • 175 g rietsuiker
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 180 ml zonnebloemolie, plus extra voor het invetten
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g courgette, geraspt

Extra een cakevorm van 25 cm lang


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine