Chorizo-tomatentaartjes 

Chorizo-tomatentaartjes 

Bereiding

Deze hartige taartjes zijn super smaakvol door de friszoete tomaat en pittige chorizo. Je kunt ze met kant en klaar deeg maken, maar wij leggen je ook uit hoe je zelf in een handomdraai je eigen deeg maakt. 
 


1 Mix voor het deeg de bloem, de suiker en het zout in de keukenmachine door elkaar. Voeg de helft van de boter toe en laat de machine 30 seconden draaien; voeg dan de rest van de boter toe en verwerk die in 1 minuut. Voeg 100 ml koud water toe; gebruik de pulsknop een aantal keren, tot het deeg klonterig wordt. Doe het over op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een ruw deeg van. Kneed het deeg met de muis van je hand nog zo’n 30 seconden. Maak er een platte bal van, wikkel die in plasticfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
 

2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van zo’n 5 mm dik. Leg die op 2 bakvormpjes (Ø 12 cm, 4 cm diep) en druk het deeg voorzichtig op de bodem en tegen de rand. Snijd overtollig deeg eraf met een scherp mes. Bekleed de vormen met deeg met 4 lagen folie en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast.

3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vul de bakvormen met blindbakbonen of droge bonen en bak de taartbodempjes 15 minuten. Verwijder folie en blindbakvulling en bak ze nog eens 5 minuten, of tot ze droog zijn. Laat ze afkoelen in de vormen.

4 Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook en uiringen op middelhoog vuur in zo’n 5 minuten zacht. Voeg het tomatenvruchtvlees, de tijm en tomatenpuree toe en verhit dit alles 20 minuten onder af en toe roeren, tot het mengsel is ingedikt. Schep het in een kom, voeg zout en peper toe en laat afkoelen.

5 Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de chorizo 5 minuten op laag vuur.

6 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep het tomatenmengsel in de quichebodems. Verdeel hier de paprikareepjes, chorizo en manchego. over. Bestrooi met paprikapoeder en druppel er extra olijfolie over. Bak de taartjes 30 minuten, of tot de bovenkant iets is gekarameliseerd. Haal hartige taartjes uit hun vormpjes en serveer ze warm.

Per portie 655 kcal, 44 g vet (21 g verzadigd), 14,5 g eiwit, 48 g koolhydraten, 8,4 g suikers

 

6 personen

• 1 el olijfolie

• 2 tenen knoflook, fijngehakt

• 1 rode ui, in dunne ringen

• 1 kg roma tomaten, ontveld, pitjes verwijderd, en in stukjes gehakt

• 1 el verse tijm

• 1 el tomatenpuree

• 2 rode paprika’s, geroosterd, ontveld en in reepjes

• 100 g chorizo, in dunne plakjes

• 50 g manchego (schapenkaas), geraspt

• 1 tl paprikapoeder

krokant deeg

• 330 g bloem

• ½ tl suiker

• 1/2 tl zout

• 170 g roomboter, in blokjes 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine