Chocotaart met rabarber

Chocotaart met rabarber

Je mist de zuivel in deze decadente, machtige taart niet eens. De frisse smaak van de rabarber zorgt voor balans.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm (Ø 25 cm) in. Zeef de bloem, poedersuiker en het gemberpoeder voor het deeg boven een grote kom. Voeg de margarine toe en wrijf die snel door de droge ingrediënten. Voeg zo veel koud water toe dat het mengsel een samenhangende bal gaat vormen.Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar het 30 minuten in de koelkast.

2. Rol het koude deeg uit tot een cirkel van ½ cm dik en bekleed hiermee de springvorm. Snijd overtollig deeg langs de rand af en maak gaatjes in de bodem met een vork. Bewaar weer 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.

3. Bak het deeg 15 minuten blind. Verwijder de blindbakvulling en bak de taartbodem in nog eens 10–15 minuten goudbruin en gaar.

4. Doe voor de vulling de sojamelk in een pan met 200 ml water, de kardemom en suiker. Verwarm op laag vuur. Doe de maizena in een kommetje met een paar eetlepels van het warme sojamengsel en roer er een glad papje van. Voeg dat toe aan het mengsel in de pan, roer en breng het aan de kook. Verwijder de kardemompeulen.

5. Doe de chocolade in een kom en schenk het hete sojamengsel erover. Roer door elkaar. Voeg de vanille en een snufje zout toe. Schenk de vulling in de taartbodem en bewaar het geheel 5–6 uur in de koelkast.

6. Doe de rabarber in een ovenschaal met 2 of 3 eetlepels suiker. Voeg de siroop, rasp en het sap toe en leg er bakpapier overheen. Bak de stukjes rabarber 20–25 minuten, tot ze zacht zijn maar hun vorm nog hebben. Laat afkoelen. Serveer de taart in smalle punten en geef de rabarber erbij.

Per portie 344 kcal, 17,6 g vet (5,4 g verzadigd), 5 g eiwit, 78,1 g koolhydraten, 70,6 g suikers

Psst…

Zin in nog meer choco-inspiratie?

Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

Voor 12 personen

  • 150 g sojamelk
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 4 el suiker
  • 1 el maïzena
  • 250 g pure vegan chocolade (70% cacao), in kleine stukjes (natuurwinkel)
  • 1 tl vanille-extract

Deeg

  • 150 g sojamargarine, gekoeld en in stukjes, plus extra
  • 250 g bloem
  • 125 g poedersuiker
  • 1 tl gemberpoeder

Rabarber

  • 400 g rabarber, gewassen en in stukjes van 5 cm
  • 25–40 g suiker
  • scheutje gembersiroop
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine