Chocolate cupcakes met chocolade topping

Chocolate cupcakes met chocolade topping

Deze chocolade cupcakes zijn super makkelijk te maken met de bakmix van Coffeelicious Bakery. Perfect als feestelijk gebakje om de verjaardag van de kids te vieren!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C

2. Zeef de bakmix en voeg melk, zonnebloemolie en een ei toe. Mix tot een glad geheel.

3. Voeg vervolgens beetje bij beetje het hete water toe. De mix is nu erg vloeibaar. Zorg dat er 12 papieren bakvormen in een muffinblik zitten en verdeel de mix hierover. Bak de cupcakes 15 minuten in de oven. Controleer of ze goed zijn door met een prikker in de cupcake te prikken. Komt deze schoon uit de cupcake? Dan zijn ze goed. Anders kun je ze nog 2 minuten terug in de oven zetten en daarna opnieuw proberen.

4. Voor de topping; zeef de poedersuiker en klop met de mixer hier boter en cacao doorheen. Voeg beetje bij beetje een scheutje melk toe en klop tot een luchtig en smeuïg geheel. Spuit de topping op met een spuitzak en een grof spuitmondje. Start in het midden en maak een
draaiende beweging omhoog.

Tip

Decoreer naar wens! Ik heb voor witte chocolade aardbeien en gekleurde hagelslag gekozen

Credits recept: Coffeelicious Bakery; fotografie: Christine Reehorst

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek