“Dit is zo goddelijk, echt een droomtoetje. Het ziet er totaal niet gezond uit, maar op de een of andere manier heb ik er toch een avocado in weten te smokkelen. Ze zijn geweldig om aan vrienden te serveren, omdat iedereen ervan onder de indruk is.” Ella Woodward
1 Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).
2 Doe de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
3 Maak ondertussen de bodems. Doe alle ingrediënten behalve het meel in de keukenmachine met 3 eetlepels water erbij en mix tot een kleverig deeg ontstaat.
4 Bestuif je werkblad met wat meel en rol het deeg uit.
5 Vet een muffinblik of losse muffinbakjes in met wat kokosolie.
6 Snijd met een koekjesvorm of kopje of wat je maar kunt vinden rondjes uit het deeg die iets groter zijn dan de muffinvormpjes. Vouw de deegrondjes in de muffinvormpjes.
7 Doe de bodems 10-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren. Haal eruit en laat afkoelen.
8 Doe de afgekoelde hazelnoten in de blender en laat draaien tot een notenpasta ontstaat. Voeg dan de overige ingrediënten en 100 ml water toe.
9 Vul de bodems als ze zijn afgekoeld (dit is belangrijk omdat ze dan stevig worden en de chocola niet smelt) elk met een royale eetlepel vulling.
—
Dit recept komt uit het boek ‘Elke Dag Ella’ van Ella Woodward (€ 22,50, Kosmos Uitgevers).