Caponata

Caponata

Bereiding

Snijd 2 grote aubergines in stukjes, doe ze in een vergiet, strooi er flink wat zout over en laat 30 minuten staan. Dep de stukjes aubergine droog en bak ze in 2–3 el olijfolie goudbruin; neem ze uit de pan.

Bak 2 grote gesnipperde uien,3 gehakte tenen knoflook, de fijngehakte steeltjes van 1 bosje basilicum (bewaar de blaadjes) en 2 stengels bleekselderij zacht. Voeg 800 g tomaten, ontpit en grof gehakt, toe, en bak ze 4–5 minuten mee. Voeg de aubergine weer toe met een handvol gehakte zwarte olijven, 50 g geroosterde pijnboompitten, 4 el kappertjes, een scheutje rodewijnazijn en zo nodig wat water; bak alles nog zo’n 5 minuten. Voeg eventueel een beetje suiker toe.

Garneer met gescheurd basilicum en wat extra pijnboompitten.
 

4-6 personen
– 2 grote aubergines
– olijfolie
– 2 grote uien (gesnipperd)
– 3 tenen knoflook (gehakt)
– fijngehakte steeltjes van 1 bosje basilicum (bewaar de blaadjes)
– 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
– 800 g tomaten
– handvol gehakte zwarte olijven
– 50 g geroosterde pijnboompitten
– 4 el kappertjes
– een scheutje rodewijnazijn
– evt suiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine