Broodtaart

Broodtaart

Dit recept is voor een traditionele broodtaart zoals de Surimams die in hun familie vaak bakken ter gelegenheid van verjaardagen, feestdagen en andere speciale gebeurtenissen. Deze onweerstaanbare taartjes worden zonder slagroom gemaakt, aangezien slagroom het niet zo goed doet in het tropische Surinaamse klimaat. Taartjes en cakes worden bovendien vaak gemaakt van oud brood, want eten weggooien daar doen ze niet aan!

Bereiding



1. Wel de rozijnen 30 minuten in de rum. Haal de korsten van de sneetjes brood en breek het brood in kleine stukjes.

2. Meng in een aparte schaal de boter, de suiker, de eieren en de vanille-essence tot een geheel. Voeg dit mengsel toe aan het brood. Roer alles goed door elkaar.

3. Breng de melk aan de kook en voeg toe aan het broodmengsel. Meng goed door totdat het brood uit elkaar valt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de gewelde rozijnen, de gekonfijte vruchten en de helft van de kaneel toe. Meng goed en schep in een beboterd bakblik. Strooi de rest van de kaneel erover en bak in ongeveer 90 minuten in de oven goudbruin.
 

  • 100 g rozijnen
  • 30 ml rum
  • 20 sneetjes witbrood
  • 150 g roomboter
  • 150 g bruine suiker
  • 6 eieren
  • 25 ml vanille-essence
  • 500 ml melk
  • 50 g gekonfijte vruchten, in heel kleine stukjes gesneden
  • 1 tl kaneel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine