10-12 personen
Voor de mueslibodem
• 50 g gemengde nootjes, zoals hazelnoten of gepelde walnoten
• 1 bol stemgember
• 125 g ongezouten boter, plus extra voor het invetten
• 3 eetlepels honing
• 175 grote havervlokken
• 75 g gemengde, gedroogde vruchtjes, zoals abrikoos, zure kersen, rozijnen of bosbessen, fijngehakt
Voor de appelvulling
• 1 moesappel, geschild, zonder klokhuis
• 6 middelgrote handappels, geschild, zonder klokhuis
• 100 g donkere basterdsuiker
• flinke snuf kaneel
• 1 hele nootmuskaat, om te raspen
• scheutje brandy of sleedoorngin
• 300 g bramen
Voor de toplaag
• 75 g ongezouten boter, gekoeld, in blokjes van 1 cm
• 100 g bloem
• 100 g rietsuiker
• 1 sinaasappel
• roomijs, custardvla of yoghurt, voor erbij
• geraspte sinaasappelschil, voor erbij