Oh hier worden we blij van! Lekker bij de koffie, als lunch of tussendoortje. Voor thuis of om mee te nemen. Eigenlijk kan deze banana bread met framboox en pistache altijd.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij, en dan het vanille-extract. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe.
Meng in een andere kom de bloem, het pistachepoeder, de gist en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.
Voeg de frambozen toe en meng deze voorzichtig door het beslag. Rooster de stukjes pistachenoot 5 minuten in een droge koekenpan. Voeg ze toe aan het beslag en roer ze erdoor.
Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin. Zet de vorm 55 minuten in de oven. Laat het bananabread lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.
Voor 12 personen, voorbereiding 20 minuten, baktijd 55 minuten.