Avocadoscones

Avocadoscones

Deze scones – volgens recept van ‘Heel Holland Bakt’- winnaar Menno de Koning – met avocado zijn lekker met alle soorten gedroogd fruit. In plaats van cranberry’s kun je ook stukjes gedroogde abrikozen, gedroogde blauwe bessen of rozijnen nemen, of bijvoorbeeld gedroogde frambozen of aardbeien.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal de havermout tot meel in de keukenmachine. Doe het in een mengkom met de bloem, het zout en bakpoeder.

2. Pureer de avocado, kokosmelk, ahornsiroop en het vanille-extract in een blender of met een staafmixer en roer het met een lepel door het bloemmengsel. Kneed even kort tot alles goed gemengd is — te lang kneden is niet goed! Maak er een stevige bal van.

3. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dik. Duw de cranberry’s voorzichtig in de bovenkant van het deeg. Bestrooi met de suiker. Neem een ronde uitsteker (of gebruik een glas als je die niet hebt) en steek heel dicht tegen elkaar rondjes uit het deeg. Verdeel ze over de bakplaat. Zorg voor een tussenruimte van een paar centimeter.

4. Bak de scones in 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze licht gebruind zijn aan de onderkant.


 

Voor ca. 18 scones

• 140 g havermoutvlokken

• 195 g bloem, plus extra voor bestuiven

• 1 mespunt zout

• 1 tl bakpoeder

• 1 rijpe avocado

• 60 ml kokosmelk

• 115 g ahornsiroop

• 1 tl vanille-extract

• 40 g gedroogde cranberry’s

• 1 el kristalsuiker

• ronde uitsteker met een doorsnede van ca. 7 cm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek