Arretjescake

Arretjescake

Weet jij wat arretjescake is? Wij proefden hem onlangs bij een van onze oma’s thuis. Het is een oud recept lieten we ons vertellen en wordt vaak gemaakt met chocolade. De precieze ingrediënten wisselen nog weleens, maar wij gaan hier voor een mix van roomboter, basterdsuiker, Maria-biscuitjes, cacao en een eitje. Niet veel hé? Misschien heb je ze zelfs wel in huis en kun je meteen aan de slag. Houd er wel rekening mee dat hij 2 uur in de koelkast moet opstijven; even geduld dus…

Bereiding

1. Smelt de boter in een pan of in de magnetron.

2. Verkruimel de biscuitjes. Dit kun je doen met een keukenmachine of je kunt de koekjes in een plastic zakje doen en dan met een deegroller op de koekjes ‘slaan’.

3. Als de boter is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe. Meng dit door elkaar en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.

4. Bekleed een cakevorm of een kleine ovenschaal met vershoudfolie en giet het beslag in de vorm. Zet de arretjescake minimaal 2 uur in de koelkast totdat hij hard is.

Voor circa 8-10 personen. Bereiding: 15 min + paar uur in de koelkast

  • 250 gr roomboter/ margarine
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gr Maria biscuitjes
  • 8 el cacao
  • 1 ei

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine