Amandel- kokoswafel met banaan 

Amandel- kokoswafel met banaan 

Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken.

Bereiding

1. Verwarm het wafelijzer.

2. Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom.

3. Kluts in een andere kom de eieren en roer er ahornsiroop, kokosolie en kokosdrink door. Giet het eier- mengsel bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.

4. Giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 minuten of tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.

5. Serveer de wafels met een paar lepels kokosyoghurt en plakjes banaan. Giet er nog wat extra ahornsiroop overheen.

 

Credits fotografie: Simone Rees

Dit recept komt uit het boek ‘Holy Happy Belly’ van Bianca Labrie en is hier te bestellen. 

Voor 2 personen.

  • 100 g amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 1⁄4 tl bakpoeder
  • 1 mespunt (himalaya-)zout
  • 2 eieren
  • 2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
  • 2 el kokosolie,gesmolten
  • 2 el kokosdrink
  • 300 g kokosyoghurt
  • 1 banaan, in plakjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek