Deze salades nodigen je uit om lekker buiten te eten. Serveer met platbrood, labneh en lamsgehaktballetjes en een glaasje wijn. Alle recepten zijn glutenvrij, vegan en voor 6 personen.
1 Kook de doperwten en tuinbonen 2 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en uitlekken in een vergiet.
2 Schep alle (sla)blaadjes en kruiden door elkaar in een kom, en verdeel de bonen, erwten, bloemen en pistachenoten erover.
3 Schud de ingrediënten voor de dressing vlak voor je gaat eten door elkaar in een potje en druppel die over de salade.
Tip Je kunt postelein of waterkers kopen bij de grotere supermarkten. Eetbare bloemen koop je online via bloombites.nl.
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de bloemkoolroosjes met de aardappels en harissa, specerijen, olijfolie en kikkererwten. Doe in een braadslee en rooster 30 minuten.
2 Serveer het gerecht in een diepe schaal met de uienringen, het citroensap en -rasp, en de peterselie.
1 Week de zuurbessen 20 minuten in koud water.
2 Verhit ondertussen een kleine koekenpan en rooster het meel goudbruin en geurig. Laat afkoelen.
3 Schep alle ingrediënten voor de salade in een grote kom door elkaar.
4 Klop de ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper, en schenk de dressing over de salade.