Lamsgehaktballetjes met dilleyoghurt

Lamsgehaktballetjes met dilleyoghurt

Deze gehaktballetjes zijn perfect om te eten bij platbrood, met daarbij romige labneh en een frisse voorjaarssalade.

Bereiding



1 Zet de grill op de hoogste stand. Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een kleine pan tot de geuren na enkele minuten vrijkomen. Stamp ze in een vijzel met stamper.

2 Meng met schone handen voor de kofta de gestampte specerijen, het gehakt, de munt, sumak, knoflook, harissa, broodkruimels, abrikozen en het ei met wat peper en zout in een kom door elkaar. Rol er 24 balletjes van, zo groot als walnoten, en laat ze 30 minuten stevig worden in de koelkast.

3 Neem dan acht metalen spiesen, rijg aan elke spies drie balletjes, druk ze een beetje plat zodat de spiesjes twee duidelijke kanten hebben en gril ze 5 minuten per kant.

4 Meng ondertussen de yoghurt met de pistachenoten en dille in een kom en strooi er de sumak plus wat peper en zout over.

5 Neem de balletjes van de spiesen en serveer ze met de yoghurt.

Per portie 77 kcal, 5,2 g vet (1,9 g verzadigd), 5,8 g eiwit, 2,5 g koolhydraten, 1,3 g suikers

Voor 24 stuks

• 1 el komijnzaad

• 1 el korianderzaad

• 500 g lamsgehakt

• 1 el gedroogde munt

• 1 tl sumak

• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst

• 1 el harissa

• 50 g broodkruimels (vers)

• 50 g gedroogde abrikozen, grof gehakt

• 1 middelgroot ei, geklopt



Dilleyoghurt

• 250 g Griekse yoghurt

• 2 el gehakte pistachenoten

• 3 el gehakte dille

• ½ tl sumak


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine