Dit kerstmenu is voor iedereen die niet kan kiezen: wordt het vlees, vis of toch vega? Nee, weet je wat, we doen het gewoon allemaal. Mix-en-match de lekkerste gerechten en stel je eigen viergangenmenu samen. Laat je ons weten wat het is geworden?
Voorgerecht
- Vis: maak het je zelf makkelijk met deze gegratineerde Sint-Jacobsschelpen met groene asperges.
- Vlees: phoh, deze magnifieke Italian pork belly carpaccio laat ons even het water in de mond lopen hoor. Niet normaal!
- Vega: deze hartige galette met vijgen serveren we hier als voorgerecht, maar als nagerecht – als je van hartig houdt – zou ook heel goed kunnen.
Tussengerecht
- Vis: de kleuren van deze zeebaars vierge spatten ervan af. Het is niet ingewikkeld om te maken, sterker nog: hartstikke simpel.
- Vlees: dé klassieker uit de Franse keuken is toch echt wel steak tartare. Altijd goed toch?
- Vega: knapperige beignets van kool die eruit zien als gezellige fingerfood-nestjes. Happen maar!
Hoofdgerecht
- Vis: we dopen deze zalm en croûte om tot hét vis-feest-hoofdgerecht allertijden. Het is een klassieker, bomvol smaak. En niet ingewikkeld, dat is ook weleens fijn. De stappen kun je op één hand tellen en de oven doet bijna al het werk voor je.
- Vlees: Zin in steak, zin om de BBQ aan te steken? Here you go! Dit recept voor de steak Robespierre is er eentje om lekker de tijd voor te nemen.
- Vega: deze sumak-sesam-aubergines zien er misschien ingewikkeld uit, maar in werkelijkheid is het een kookkunstje met minder dan tien ingrediënten. Jij kunt dit!
Nagerecht
- Chocolade: spannend wel, deze chocolademousse met miso-pecannoten. Umami it is!
- Fris, zoet en fruitig: de pavlova is heerlijk zoet en de yoghurtvulling weer heel fris. Afgetopt met rood fruit maakt het een dessert-compleet.
- IJs: deze baked alaska met verrukkelijke lagen van vanille- en aardbeienroomijs is gegarandeerd een succes en zéér de moeite waard om de keuken voor in te duiken.
- Vegan: sticky toffeepudding met een bolletje ijs, het kan bijna niet beter…