Kook in het seizoen: 10 lekkere lentegerechten

5 mei

Of het zonnetje nu wel of niet schijnt, met deze tien gerechten haal jij de lente in huis! Van asperges tot frittata en superlekkere salades, ze toveren stuk voor stuk een voorjaars-glimlach op je gezicht.

Gegrilde lente-uitjes met asperges

In het voorjaar mogen asperges natuurlijk niet op je bord ontbreken. Dit lekkere gerecht combineert de karakteristieke smaak van asperges met die van lente-ui, mosterd, citroen en basilicum. Op-en-top lente!

Lente-supergroene soep

Deze supergroene lentesoep knalt je bord uit en staat bol van de voedzame ingrediënten. Courgette, sperziebonen, sugarsnaps, spinazie… Stuk voor stuk groenten die gezonde koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen leveren; met deze soep krijg je onder andere vitamine C, A en K binnen, evenals foliumzuur, magnesium, ijzer, kalium en calcium.

Rauwe lentesalade

Heb jij in de lente ook altijd zin in fris en licht eten? Deze rauwe lentesalade voldoet hier ruimschoots aan. Flinterdunne plakjes radijs en babycourgette in combinatie met groene asperges zorgen voor een heerlijk vers gerecht dat je instant nieuwe energie geeft.

Simpele lente vignole

Proef de zoete, verse en frisse smaken van het voorjaar met deze simpele lente-vignole. Dit smakelijke bijgerecht zit boordevol groene groenten: doperwten, lente-uitjes, artisjokharten en tuinbonen. Prosciutto voegt een zilte smaak toe en de munt geeft de vignole een frisse touch. Geniet ervan!

Frittata met garnalen en peterselie

Een eitje erbij? Ga maar even lekker zitten voor deze frittata. De frisse smaak van peterselie en het karakteristieke van garnalen vullen elkaar goed aan en maken deze frittata tot een feestje voor je smaakpapillen.

Frittata met broccoli en erwten

Nog zo’n lekker eirecept met groene groenten. De zongedroogde tomaten zorgen voor een vrolijke kleur en een vleugje zoet, en de verse kruiden geven het geheel een aangename frisheid. De pittige touch wordt verzorgt door gorgonzola, die wat ons betreft ook zeker niet mag ontbreken.

Groene shakshuka met feta

Wil je een vleugje vrolijke lente op je bord? Maak dan deze groene shakshuka met feta. Je wordt vast vrolijk van al het groen in combinatie met het frisse wit en vrolijke geel van de eieren.

Frisse voorjaarssalade met pit

Van deze voorjaarssalade word je zeker blij. Je vindt hierin niet alleen bekende voorjaarsgroenten als tuinbonen en sugar snaps, ook bevat dit gerecht heerlijke verse kruiden als peterselie en koriander. Citroen zorgt voor frisheid, peper voegt pit toe en granaatappelpitjes geven een zoete touch. Lekker!

Lente lamsschenkels

Aan de vleesliefhebber hebben we ook gedacht: een lekker stukje mals lamsvlees met frisse groenten als prei en bleekselderij. Met overheerlijke kruiden erbij wordt het helemaal een feestje!

Kabeljauw met linzen en voorjaarsgroenten

Ook met een vers visje kun je het voorjaar inluiden. Deze kabeljauw op een bedje van linzen en frisse voorjaarsgroenten ziet er niet alleen prachtig uit: alle verse ingrediënten bij elkaar zorgen voor een ware smaakexplosie.

Credits tekst: Annemiek, Puur Figuur


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis Azie magazine