Thaise rijstsoep met mosselen en wakame

Thaise rijstsoep met mosselen en wakame

Tijdens deze koude winterdagen gaat er niets boven een verwarmende kop soep. Deze goedgevulde Thaise rijstsoep met mosselen en wakame is een bom van smaak. Weer eens wat anders dan onze Hollandse snert… Gaat dat proeven! 

Bereiding



1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de trassi, knoflook, de helft van de bosui en de gember in 3-4 minuten zacht. Voeg de rijst toe, bak kort mee en schenk dan de bouillon erbij.
 
2. Doe ondertussen de wakame in een kom met ½ liter heet water en laat 10 minuten wellen. Laat het wier dan 5 minuten uitlekken in een vergiet, snijd de wakame in stukken van 2 cm en laat afkoelen.
 
3. Verhit een laag zonnebloemolie tot 180 °C. Frituur de eieren in de olie tot de buitenkant een krokant, lichtbruin korstje heeft gekregen. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
 
4. Proef of de rijst gaar is en breng de soep verder op smaak met de vis- en sojasaus. Voeg bijna alle taugé, edamame, wakame en mosselen toe en warm ze kort mee.
 
5. Verdeel de rijstsoep over kommen en serveer elke portie met de rest van de taugé en bosui, de koriander en het gehalveerde gefrituurde ei.

Credits fotografie: David Loftus

 

Voor 2 personen.

  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuien, diagonaal in ringen
  • 1 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt
  • 200 g rijst
  • 500 ml schaaldierenbouillon
  • 6 g gedroogde wakame
  • 2 eieren, gekookt, gepeld
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus, plus extra
  • 50 g tauge
  • 100 g edamame (gepelde sojaboontjes)
  • 1 blik of pot mosselen (a 350 g), uitgelekt (210 g)
  • ½ bosje koriander, alleen de blaadjes, grof gehakt
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine